MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Usunięcie części składników odżywczych, np. tłuszczu, często...
fot. Siergiejryżow/Getty Images

Czy produkty light są zdrowe? Czym tak naprawdę są i czy rzeczywiście wspomagają odchudzanie? Zobacz zalety i wady „lekkiej” żywności

MIT: Żywność light jest zdrowsza od tradycyjnej

Usunięcie części składników odżywczych, np. tłuszczu, często powoduje pogorszenie smaku danego produktu. Dlatego producenci często rekompensują to dodatkiem słodzików lub sacharozy, która ma pomóc uzyskać lepszy smak produktu. Często również można w takiej żywności znaleźć różnego rodzaju konserwanty oraz ulepszacze smaku. Dlatego należy dokładnie czytać etykiety!

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 23.06 w Trzemesznie

NOWE
Przegląd tygodnia od 23.06 w Trzemesznie

Przegląd tygodnia od 23.06 w Mszanie Dolnej

NOWE
Przegląd tygodnia od 23.06 w Mszanie Dolnej

Polecamy

Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

NOWE FAKTY
Ważny składnik dla diabetyków. Może pomóc regulować cukrzycę

W jednej ręce dziecko, w drugiej smartfon. To może mieć złe konsekwencje

W jednej ręce dziecko, w drugiej smartfon. To może mieć złe konsekwencje

Wystarczy minuta w łazience. Poznaj darmowy trik na piękną cerę bez niedoskonałości

Wystarczy minuta w łazience. Poznaj darmowy trik na piękną cerę bez niedoskonałości